För nybörjare kan det ibland vara svårt att hänga med. Vad är WSOP, EPT osv. Det är inte alltid som magasin och internetsidor skriver ut det riktiga namnet. Traditionell media brukar vara bra på det, där lägger man in en liten faktaruta längst ner på sidan där förkortningarna ligger. Media på nätet fungerar inte lika, där är det också mycket lättare att t.ex. Googla fram en fundering, det är lite svårare när man sitter och läser en papperstidning. Därför tänkte vi skriva om vad ETP står för.

ept

Förkortningen EPT står för European Poker Tour. Det är en pokerturnering som startade 2004 av en man som heter John Duthie. Som ni kanske förstår så är det en pokerturnering som hålls inom Europa, en motsvarighet eller variant till World Series of Poker (WSOP).

Under 2010 i Berlin så blev turneringen rånad. Det var tre maskerade män beväpnade med knivar som tog sig in och stal omkring 2 miljoner kronor. Ingen blev dock allvarligt skadad och man lyckades gripa rånarna efter bara tre dagar. Allt fångades på film med hjälp av en övervakningskamera och nyheten spred sig med rasande fart världen över när videoklippet delades på olika sociala medier.

Den första vinnaren av EPT var faktiskt en svensk spelare. Han heter Alexander Stevic. Han kom på första plats i Barcelona när EPT avgjordes 2004. Vinstpotten som Alexander tog hem låg då på lite drygt 700 000 svenska kronor. Det var också den minsta potten i EPTs hela historia, men det är förståeligt eftersom turneringen var ny och inte lika populär som den är idag.